Bankskøyta er sjøsatt

Siden 2014 har en kopi av de gamle bankskøytene fra før år 1900 blitt bygd på Prestebrygga i Ålesund. Skøyta har blitt bygd på oppdrag fra Stiftelsen Kjell Holm, og den skal driftes av Sunnmøre Museum. Byggingen er utført av Hardanger Fartøyvernsenter, men også lokale ressurser har vært med. I dag ble skøyta sjøsatt, og nå gjenstår bare rigging av seilene.
Vi hadde dessverre ikke anledning til å være til stede ved sjøsettingen i dag, meningen var å filme begivenheten. I stedet får vi nøye oss med et bilde vi tok nylig.Bankskøyta 30.03.2016

PS! På Smp.no ligger det en video av sjøsettingen.

Nå måler vi vinden også!

Ikke noe opptar nordmenn så mye som været, og i den forbindelse har vi hatt en værstasjon av typen Netatmo på verandaen i over et år. Den er koblet til vårt trådløse nettverk, og da kan vi få data både på PC, nettbrett og mobil. Nå har vi lagt til vindmåler, så vi alltid kan følge med hvor mye det blåser hos oss.

Det er også mulig å legge til regnmåler, men det har vi ikke gjort, da det vil bli problemer å få den til å vise korrekt nedbør. Årsaken er at verandaen er overbygget, og om det regner inn på den med en bestemt vindretning, vil den stå i ly om det blåser fra en annen kant.Vindmåler

Rot i Sumpen igjen

Følgende sto å lese i Smp. på nett i et par timer i kveld: Tore André Flo

Det hører med til historien at Sunnmørsposten rettet navnet til John Kåre Flo (som er riktig) i ettertid.

Sumpen slår til igjen!

Det er mye rart å se i Sunnmørsposten....Einar og Anders er i grunnen nokså like. Begge er jo fornavn.

Sunnmørsposten igjen

Sunnmørsposten 03.01.2016Sunnmørsposten har av og til noen rare (og utilsiktet morsomme!) overskrifter. Dagens overskrift er hentet fra Sunnmørsposten på nett 03.01.2016.

Vi har flyttet!

Foto: KrogsveenSykdommen min har gjort det vanskelig å gå i trapper, og derfor måtte vi gjøre noe med boligsituasjonen. Enten måtte vi bygge om for å fortsette å bo der vi hadde bodd i nesten 28 år, eller så måtte vi flytte til noe mer lettvint. Et fall gjorde at vi bestemte oss ganske fort for å flytte.
Temmelig fort fant vi den ideelle leiligheten for oss, og ganske fort hadde vi kjøpt den. Vi fikk innendørs parkering, heis, vaktmester, stor veranda og et fint kjøkken med mye skapplass. Det var selvsagt mindre enn det vi var vant til, så vi måtte kvitte oss med mye. Huset måtte også tømmes, men vi fikk god hjelp til å kaste i containere.
Like etter nyttår ringte en kar om huset. Han hadde hørt rykter om at vi skulle flyttte, og han var meget interessert i å kjøpe det. Det fikk han, og slik gikk det til at vi slapp unna en del omkostninger og ikke minst nedvask.
Nå er vi på plass i egen leilighet, og vi er meget fornøyde. Snømåking og plenklipping er en saga blott, og vi har fått det mye mer lettvint. Vi har alt vi trenger, selv om vi kvittet oss med mye i prosessen. Vi var ikke flinke til å kaste noe den tiden vi bodde i huset, vi hadde jo nok plass.... Her i den nye leiligheten har vi bestemt oss for å være mye flinkere, ikke har vi plass til så mye skrot heller.
:-)

Serieavslutning og litt til....

Tabell Tippeligaen 2014I dag avsluttes Tippeligaen 2014, og heldigvis har AaFK allerede sikret plassen. Laget har ikke imponert, og det var ventet at de skulle kjempe i toppen etter fjerdeplassen i fjor. Slik gikk det ikke, men plassen ble sikret etter en god avslutning.

Vi har også oppgradert nettsidene våre. Nå bruker vi Joomla! 3, da Joomla! 2.5 bare støttes ut året. Det har vært mye arbeid, da vi har måttet gjøre det meste manuelt. Den automatiske oppgraderingen fungerte ikke, så vi måtte blant annet legge inn over 2.300 bildetekster manuelt. Heldigvis hadde vi filer med det meste, og nå tror vi at alt er på plass igjen.

Oppgraderingen av Joomla! er et ledd i sikring av nettsidene, da vi tidligere i år opplevde et ondsinnet angrep. Det ble mye arbeid også med gjenoppretting.

Alt arbeidet med oppgraderingen har selvsagt gått utover noe, blant annet oppdateringen av denne bloggen.

Bloginnlegg på plass igjen

For en stund siden oppgraderte vi sidene våre. Vi trodde at vi hadde fått alt på plass igjen, men i dag oppdaget vi at de siste innleggene her på bloggen manglet. Nå håper og tror vi at alt er slik det var.