Sesongstart!

Sesongstart!I dag var det et nydelig vær med sol og fin temperatur, over 14 grader i skyggen. Med sånne forhold fristet det veldig å ta ut motorsyklene, og dermed ble det årets første kjøretur. Vi var ikke de eneste som hadde det slik, for i byen var det massevis av motorsykler.
Vi ville gjerne kjøre litt mer, ikke bare posere i byen slik mange tydeligvis gjør. Det ble en deilig, liten tur til Valle via Borgundfjordveien, Spjelkavika og den gamle Brusdalsveien. Vi kjører gjerne de mindre veiene fremfor å dure avgårde der alle andre kjører.
Det ble som vanlig litt fotografering, slike viktige begivenheter må selvsagt dokumenteres! Uansett var det herlig å sitte på syklene igjen, det er dette vi har sett frem til i mange måneder nå.

Rådyr igjen

De siste dagene har vi sett rådyr flere ganger i nabolaget, sist i dag da vi satt og spiste middag og oppdaget dem i en nabohage. Bildet ble tatt gjennom kjøkkenvinduet.

Fergebilletter

Etter en titt på Color Lines webside i går, så vi at det begynte å bli fullt på Kiel-ferga i sommerferien. Vi bestemte oss raskt for ønsket utreise og hjemreise, og i dag ringte jeg og fikk bestilt. Herlig! Nå er det bare å glede seg til ferien, så blir det iallefall Tyskland, kanskje andre land også....
Kiel-ferga er grei å reise med, langt verre å bestille plass på den! Color Line ligger langt etter når det gjelder bestilling på nettet. Vi sjekket både i fjor og året før, og det var umulig å bestille for to MCer samtidig. Det var bare å ringe. Både i fjor og året før beklaget de, og sa at de jobbet med saken, i år var det bare et sukk og "jaaa". Trenger de virkelig flere år på å få dette til? Er det slik at de mener at jeg må sitte bakpå? PØH!!!!
Uansett, nå er det da bestilt. og vi kan planlegge enda mer de neste månedene, og endre planene like mange ganger slik vi pleier...

Rådyr

For første gang i år så jeg i dag noen av rådyrene som holder til i nabolaget her, denne gangen var det tre stykker av dem. De spankulerte så freidig forbi på veien forbi her, det ene var en bukk som hadde begynt å få gevir. Bare synd at jeg ikke hadde videokameraet tilgjengelig, men det byr seg sikkert en mulighet seinere. Vanligvis ser vi dem ofte utover våren og sommeren.
Et artig syn var det i alle fall, men kanskje synes ikke naboen som fikk besøk i blomsterbedet det samme?

Ruteplanlegging

TourenplanerTidligere denne uka leverte postbudet en pakke på døra, det var Motorrad Tourenplaner 2007/2008. Dette er en ruteplanlegger spesielt beregnet på motorsyklister fra det tyske motorsykkelmagasinet Motorrad, og den inneholder utrolig mye informasjon. Blant annet er det over 800 turforslag i 14 europeiske land, henvisninger til overnattingssteder og andre steder av interesse. Ruter kan eksporteres og brukes direkte i GPSen, MapSource eller i Google Earth.

Vi har allerede brukt flere kvelder til å se på hva denne pakken har å by på, og vi er imponerte over alt de har fått plass til. Mange flere kvelder vil helt sikkert bli brukt fremover til å lese mer om mulige turmål og sjekke ut overnattingssteder og severdigheter i aktuelle områder.

Prøvestart

Etter å ha vært noe skeptisk til om sykkelen min ville starte uten at batteriet har blitt oppladet i løpet av vinteren, skulle den prøvestartes i dag. Min forrige sykkel var alltid vanskelig å få start på, selv om batteriet ble ladet flere ganger for vinteren. Med nøkkelen i handa og Arne plassert med videokamera i garasjen, satte jeg meg spent på sykkelen. Og, ja! Den startet på første forsøk, MCen sin det! En liten videosnutt av begivenheten kan du se her.

Videoredigering, del 2

Etter litt prøving av forskjellige videoredigeringsprogrammer, endte vi opp med å kjøpe Adobe Premiere Elements i en pakke sammen med Photoshop Elements 5. Jeg bestilte på nettet på en søndag, og midt på dagen tirsdag ble pakken levert på døra. Da var den sendt fra Irland, så det er ikke noe å si på leveringstiden, nei.

Vi har prøvd oss litt frem med programmet og laget noen videoer, men jamen er det mye å lære om dette. Basisfunksjonene er greie å sette seg inn i, men mer avanserte greier må vi bare prøve oss frem til. Det fulgte selvsagt med instruksjonsbok, men det skal som vanlig mye til før den blir åpnet.
I dag filmet vi litt i garasja, og det gikk fint å hente opptaket direkte fra kameraet inn i Premiere. Vi la bare på en tittel først i filmen før vi lagret den. Først lagret vi som MPEG, men da vi ville prøve å komprimere den, sa VirtualDub stopp. Programmet takler ikke annet enn versjon 1 av MPEG, så da var det bare å eksportere filmen fra Premiere som AVI. Filen ble på 1,76 GB for en film på 8-9 minutter, så den ble kjørt gjennom VirtualDub med forskjellige komprimeringsgrader. Det siste forsøket endte opp i en fil på 159 MB, ikke verst å sitte igjen med en fil som tar under 9% av plassen til originalfilen, uten at resultatet blir altfor dårlig. Dette må vi lære mer om...

Det viser seg fort at laptopen med 1 GB minne og litt svak prosessor ikke er den ideelle maskinen til videoredigering, og harddiskplass har man jo heller aldri for mye av. Vi bruker en ekstern disk til videoene, ellers ville den innebygde på 80 GB fort blitt full. Kanskje blir det etter hvert en ny PC dedikert til dette formålet?
Artig er det i alle fall...