Nytt kamera

Olympus E-510
Nå har vi også tatt steget inn i speilreflekskameraets verden, i og med at et Olympus E-510 har kommet i hus. Dette er et kamera som bruker 4:3-systemet, som gjør at objektivene er mindre i størrelse enn de som tradisjonelle speilreflekskameraer bruker. Vi har hatt (har) noen digitale kompaktkameraer, men merket fort at det er stor forskjell på kameratypene. Det nye er utrolig mye raskere, både fokuseringen og "knipsingen".
Vi er til de grader amatører, men vi har lyst til å lære oss å bruke kameraet skikkelig. Ikke minst skal det bli spennende å prøve det på fotballkamp. I de siste årene har vi fotografert ganske mye, og det blir nok ikke mindre etter dette kjøpet.

Regn, regn og atter regn!

Så langt i september har det kommet over 250 mm nedbør her i nabolaget, og det har vi i sannhet merket godt. Det har knapt vært opphold i løpet av måneden, og det har vært nevnt at dette er den tredje våteste september på 80 år. Hvordan det går an å bli våtere enn det er og har vært nå, skjønner ikke jeg.
I slikt vær blir det heller ikke kjørt noe særlig med motorsykkel, bare en og annen dag med jobbpendling og til og fra fotballkamp. Nå begynner det også å bli mørkere kvelder, og med slikt vær vil den kommende vinteren virke ekstra lang. Vi får håpe at nedbøren har gjort fra seg snart, vi trenger litt finere vær nå!