Bergenstur

Gammel bro
Denne helga ble brukt til å hente hjem sønnen fra Bergen for noen sommermåneder. Vi startet hjemmefra i nydelig vær lørdag morgen, og været holdt seg heldigvis fint hele helga. Med sol og varme i Bergen, ble det en koselig ettermiddag og kveld med utepils, middag inntatt i friluft og en masse fotografering. For Arne og meg var det første gangen vi fikk se og høre et buekorps. Vi tok bilder og syntes det var stas, men Steffen som har bodd der en stund var ikke like begeistret. Han har nok blitt vekket opp en del tidlige søndagsmorgener...
Bildet vi har valgt ut er tatt på turen hjem. Denne broa har vi kommentert hver gang vi har kjørt forbi den, og denne gangen fikk vi altså fotografert den fra alle kanter. De kunne å bygge fine broer før i tida, og det ser ut til at denne har vart en stund også.

Planlegging

Lenge siden sist det ble skrevet noe her, så nå var det jamen på tide!

Ferien nærmer seg med stormskritt, og nok en gang går turen til Tyskland. Dette landet har vi blitt mer og mer betatt av, med alle de gamle middelalderbyene, det hyggelige og ikke minst gjestfrie folket og kanskje spesielt at alt er så ordentlig. Det er mye trafikk i Tyskland, men likevel fungerer det rimelig smertefritt. Vi er ikke et øyeblikk i tvil om at det er trafikkulturen som er mye av årsaken, der er de opptatt av smidighet og ikke at de selv skal først frem. Forskjellen fra Norge er enorm, for her hjemme kan mange ikke en gang å bruke blinklys. Nok om det...

I år tar vi sikte på å kjøre til Rhindalen og Moseldalen, to av de flotteste områdene i Tyskland. De siste kveldene har gått med til studering av kart og kartprogram, for GPSen skal selvsagt være med. Vi har kjøpt oppdaterte kart til den, så det bør ikke være noe problem å finne frem. Vi har også sett etter mulige overnattingssteder og mener at vi har funnet noen som ser svært bra ut. Det er de små og koselige stedene vi ser etter, hvor de alltid har flott service. Vi har mange gode erfaringer fra tidligere turer, som f.eks. da sjefen selv på et lite hotell kom og håndhilste på oss under middagen og lurte på om alt var i orden. Vil vi noen gang oppleve noe lignende i Norge? Neppe!
Reiseruta har begynt å utkrystallisere seg, men som alltid kommer vi nok til å avvike litt fra den. Det eneste som er helt sikkert, er hvilke dager vi skal ta ferge til og fra Kiel.
Gjett om vi gleder oss!