Suveren start på påska!

Videokamera på TDM
I dag er det onsdag i påskeuka, og været viste seg i ettermiddag fra sin beste side, og dermed ble det altfor fristende å ta seg en liten tur på motorsykkel. Vi har en stund snakket om å forsøke å filme med to videokameraer, et forover og et bakover. Dette skulle vi prøve i dag, og vi tok med oss alt vi trengte. Trodde vi...
Planen var å filme en av favorittveiene våre, nemlig stykket fra Magerholm til Valle. Der er det veier som er som skapt for motorsykler med fine svinger og lite trafikk. På Magerholm stoppet vi for å montere kameraene, men det var da vi oppdaget at vi hadde glemt festet til det store kameraet hjemme. Etter litt rådslagning og irritasjon bestemte vi at det bare var å kjøre hjem og hente festet. Som sagt så gjort, og denne gangen kjørte vi europaveien til Valle hvor vi monterte kameraene. Festet til actionkameraet er tidligere montert bak på Arnes sykkel, og nå festet vi det store kameraet på styret. Det ble plassert bak den litt mørke vindskjermen som også var litt skitten, så det var egentlig ikke optimalt.
Vi filmet hele veien, og i løpet av kvelden har vi klippet og redigert opptakene. Faktisk er vi litt stolte, vi synes selv at det ble ganske bra. Se videoklippet her.

Enda en ny duppeditt

Actionkamera
Scala Rider Q2
Tidligere denne uka ankom en ny duppeditt i posten! Forrige helg bestilte vi intercom til bruk på våre MCer. Ankomstdagen fikk vi dem montert på hjelmene og testet dem "innomhus", siden da har vi trippet i spenning for å prøve systemet på landeveien. I dag (eller siden det er over midnatt, i går) fikk vi endelig prøve. Med 10 plussgrader og sol kunne vi ta oss en liten test-tur. Og det svarte til forventningene og vel så det! Vi skravlet hele tiden og hørte hverandre like godt i 80-sona som i 30-sona. På forhånd var vi litt spente på hvordan vindsus og motorlyd ville virke inn, men vi snakket sammen som om vi satt like ved siden av hverandre, glimrende! Nå spørs det bare om mannen blir lei av å høre på skravlingen min en hel ferietur.... Det finnes dog en av-knapp!
Gøy med en ny duppeditt, men det var også en gammel en vi skulle teste på nytt i dag. Actionkameraet jeg tidligere har hatt plassert på min sykkel, er nå påmontert bak på Arnes MC. Vi har planlagt at han nå skal filme bakover, mens jeg skal ha et vanlig videokamera fremme på min sykkel. Plasseringen av actionkameraet ble testet, og viste seg å være vellykket, så planen ser ut til å bli fulgt!
Se videosnutt
Ellers var dette sesongåpning for min del, herlig å være i gang igjen! Arne kjørte allerede 14. mars, men det var kun til kamp på Color Line Stadion med meg bakpå, så den offisielle datoen for sesongen blir vel 4. april 2009.