11 minutter

Gammel kortleser
Norsk Tipping fortjener skryt! Vi har en stund brukt en kortleser koblet til PC for å kunne tippe hjemmefra og dermed slippe å stå i kø i tippedisken i butikken. Dette har vært en meget enkel og grei løsning for levering av Lisbeths lottorekke og av og til litt fotballtipping.
Nå har vi fått oss en ny laptop med Windows 7, og da fungerer ikke den gamle kortleseren fra Norsk Tipping lenger. Vi prøvde alle tenkelige tips for å få den til å fungere, men etter hvert fant vi ut at akkurat den kortleseren ikke fungerer under Windows 7. Da sendte vi en melding til kundeservice hos Norsk Tipping, og bare 11 minutter etterpå fikk vi tilbakemelding om at ny kortleser er underveis i posten! Dette var fredag kveld, skal tro hvor mange andre som svarer så kjapt på det tidspunktet? En stor honnør til dem for fantastisk kundeoppfølging, vi har aldri vært borti lignende!

Heiligenblut - et godt sted!

Herlige Heiligenblut
Heiligenblut er en herlig, liten landsby som ligger ved foten av Grossglockner Hochalpenstrasse i Østerrike. I løpet av sommerens alpetur var vi innom denne deilige plassen to ganger. Det var en god plass å oppholde seg, atmosfæren var helt spesiell. Heiligenblut betyr "hellig blod", og det føltes også som en hellig plass. Sagnet sier at den danske ridderen Briccus var på vei hjem fra Konstantinopel med litt av Kristi blod i en flaske da han ble tatt av et snøskred her. St. Vinzenz-kirken som du kan se på bildet ble bygget på omtrent på samme sted i siste halvdel av 1400-tallet. Briccus levninger og blodet skal fortsatt være oppbevart i kirken. Vi besøkte ikke kirken denne sommeren, men kanskje neste gang?

Snørydding

Plogen har vært her
Lisbeth og Arne har vært her
I det siste har vi hatt en uvanlig lang kuldeperiode til Ålesund å være, og snøen har fått bli liggende. Nå i helga har det blitt mildere, og på sideveiene har det blitt dårligere fremkommelighet pga. at bilene har slått gjennom det tykke snølaget. Vi har lurt litt på hvordan mandagsmorgenen ville bli med hensyn til kjøreforholdene her i strøket.
Da var det at de dukket opp, snørydderne med sine effektive maskiner. I dag kom det til og med to stykker, først en som sørget for å skrape vekk det tykke, nedkjørte snølaget og bak kom den vanlige brøytetraktoren og ryddet unna restene. Resultatet ble flott, det var så godt som bar asfalt etter dem. Stor honnør til brøytemannskapet som har stått på i denne perioden!

Så får vi andre heller finne oss i at innkjørslene blir fylt opp av snø og isklumper. Det er bare å dra frem spader og annet ryddeutstyr og sette i gang med litt kroppsarbeid. Kiropraktorene må ha gode tider....

Fotodag

Fotografen!
I dag har vi vært ivrige med å fotografere både ute og inne. Vi startet utenfor huset i strålende vintervær, fortsatte inne og avsluttet i Borgundgavlen om kvelden. Noen av bildene er lagt ut på fotobloggen, og en av fotografene vises på bildet her. Vi eksperimenterer litt og prøver å lære oss å ta gode bilder, og vi synes det går sakte men sikkert fremover. Vi har i alle fall stor glede av våre Olympus-kameraer!

Godt nyttår!

Flirenisse
Godt nyttår alle sammen!
Juleferien med masse kos, god mat og drikke og familien samlet er over og det nye året er godt i gang. Steffen er trygt tilbake i Tokyo etter en lang reise med mye venting og flykansellering. Her i heimen fyres det på spreng i kulda og vi holder oss inne. Bildene fra sommerferien på MC i Alpene nytes, og vi lengter etter å ha det slik igjen. Dolomittene i Italia var nok det mest spektakulære vi opplevde i 2009.
I morgen skal alle nissene (unntatt den største og beste) stues vekk for denne gang.
Takk for siste år som var et kjekt år på alle måter og alle gode ønsker for dette nye!