Mer bagasjeplass

Festeplate
Festing av platen
Ferdig montert!
I Tyskland har de en butikkjede som heter Louis, og det er en kjede av butikker som selger alt mulig av utstyr til motorsykler og motorsyklister. Vi har handlet flere ganger i nettbutikken deres, og sommeren 2009 var vi også innom butikken de har i Kiel. For oss som er interesserte i slikt, er det rene godtebutikken!
Nå har vi handlet der igjen, da jeg gjerne ville ha en ny toppboks til TDMen min. Den gamle boksen har jeg hatt siden jeg kjøpte sykkelen, men formen og størrelsen på den var jeg ikke fornøyd med. Den tok bare en helhjelm, og av og til har vi behov for å låse ned begge hjelmene våre. Derfor ble kredittkortet dratt frem 17. mai, og i dag, bare fire dager seinere, kom pakken fra Tyskland. Dermed ble det avmontering av festet for den gamle boksen og fundert på hvordan den nye skulle festes. Det viste seg raskt at den nye adapterplaten enkelt lot seg montere med de gamle festeskruene. Det var nesten for enkelt!
Den nye toppboksen fra Givi er på hele 55 liter, den største de selger til motorsykler. Utførelsen er bare lekker, og låsemekanismene er meget bra. Så langt er jeg kjempefornøyd, så får vi se etter at den har blitt brukt på neste ferietur.
I pakken lå også katalogen fra Louis for 2010, over 1.100  sider med snop, man kan gå amok av mindre enn det!

Kontraster i mai

Kald dag i mai
Varm dag i mai
Hittil har mai måned vært kald og ufyselig, med sluddbyger omtrent annenhver dag. Senest på mandag sluddet det tidlig på dagen, og da vi kom hjem fra jobb fyrte vi i ovnen! I dag, bare tre dager etter, våknet vi til strålende sol. Temperaturen lå på rundt 16 varmegrader, nå begynner vi å tro at våren endelig er her. Flaks at det klaffet med Kristi himmelfartsdag og dermed fridag. Vi fikk oss dermed igjen en etterlengtet MC-tur, har ikke vært så mange av den sorten i år dessverre. Det ble en av våre yndlingsruter, rundturen Vatne - Vestrefjorden - Rekdal - Vestnes - Ørskogfjellet og hjem. Herlige MC-veier, spesielt fra Vatne til Vestnes. Middagen ble inntatt utendørs  på Fjellstova på Ørskogfjellet, det smakte som alltid fortreffelig! Vi hadde med oss vår største fotobag med speilrefleks og flere objektiver. Bagen ble imidlertid ikke tatt ut på turen, så bildet er tatt fra verandaen ca. kl. 20.30. Det andre bildet er tatt for tre dager siden av forhåpentligvis den siste fyringa på en stund.