Jervellhuset

Jervellhuset
Endelig fikk vi komme inn i Jervellhuset! For litt over en uke siden var vi så heldige å bli invitert på fest i selveste "spøkelseshuset". Arnes søskenbarn feiret rund dag sammen med nærmeste familie og oss søskenbarn/svigersøskenbarn. Etter en del nifse historier servert i barndom og ungdom, har dette flotte huset blitt betraktet kun på trygg avstand. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle få oppleve å se det innenfra.
Huset ble kjøpt på verdensutstillingen i Paris av den rike ålesundsmannen Trygve Jervell, og det ble satt opp rundt år 1900. Huset ble stående tomt i 30 år etter at fru Jervell døde, og det ble i den tiden ramponert og mye ble stjålet. De nåværende eierne har pusset opp hele huset og det fremstår nå som den stand det engang var i. Imponerende! Nå leies det ut til selskaper, kurs o.l., og det blir også leid ut rom for overnatting. Mer om huset her.
Det ble en veldig hyggelig kveld. Ikke bare fikk vi være sammen med familien i lystig lag, vi fikk også et foredrag om huset av husets eier, samt en omvisning. Det ble tatt mange bilder, og det som vises her er fra en av de mange utskjæringene i hallen.