Turstien i Borgundgavlen

BorgundgavlenI Borgundgavlen er det opparbeidet en flott tursti i skogen, og søndag gikk vi tur der. Det er mange år siden sist vi gikk der, og jammen har det blitt flott. Bare noen få steder var det glatt, for det meste var det helt bart. Bakken er jo frosset for tida, så nå finnes det ikke gjørme noen steder. I det flotte været var det helt nydelig og deilig der sola fikk tak. På vestsida er det fantastisk utsikt mot Breisundet og byen, noe som vi har prøvd å vise med dette bildet. Det blir nok ikke lenge til vi skal dit igjen.

Namlos

NamlosEt nytt sted har kommet på ønskelista over steder vi har lyst å besøke. Når vi kjører i Tyskland er det ofte på små veier og gjennom massevis av små byer og steder. Skilt med nye stedsnavn dukker opp hele tiden, og vi har mang en gang kommentert at de må være svært kreative for å finne på alle disse navnene. På en av våre MC-videoer dukket det opp et artig navn, nemlig "Namlos". Kanskje hadde de der sluppet opp for ideer til nye navn? I alle fall, Namlos ligger i Namloserthal som er en yndet strekning for MC-ister, en god grunn for å bli lagt til i reiseruta. Det er vel ganske sannsynlig at vi legger ruta innom en eller annen gang, kanskje allerede til sommeren? Ikke så langt unna andre steder vi har lyst til heller.....

Filmdilla

VideoredigeringVi har den siste tiden filmet mye, både med vårt nye kompaktkamera og med det gamle videokameraet. Det har jo ført til at vi også har drevet mye med videoredigering. Vi bruker Pinnacle Studio Plus 12 og lærer hele tiden mer om funksjonene i dette programmet. Det finnes jo masse muligheter, kunsten er vel helst å begrense seg så det ikke blir altfor mye blinking og forstyrrende elementer. Vi hadde veldig lyst til å få lagt ut videoer på slektssidene våre, og etter en del prøving fikk vi det til. Foreløpig har det blitt en film satt sammen av gamle bilder med litt tekst. Nå er vi i full gang med planleggingen av en bedre versjon av denne samt flere nye prosjekter. Nok å gjøre på, så det blir sikkert flere sene kvelder....

Stakkars lille fugl

Død fuglDa vi gikk ut en liten tur i dag, fant vi denne lille stakkaren død under verandaen. Trist å se denne fine fuglen ligge slik, og det er faktisk andre gangen dette skjer denne vinteren. Vi har et foringsbrett på verandaen, hvor vi gjennom vinteren passer på å mate småfuglene. Vi har sett mange arter i år, også denne. Men vi er høyst usikre på hvilken dette er. Det kan ligne både på grønnfink, grønnsisik og gulspurv. Nå har vi sjekket både i fugleboka og på nettet, men har ikke blitt noe klokere. Det er liksom ingen av dem som stemmer helt, noen som vet?

Mer svaner

Svaner i Klokkersundet Svanene drar etter måltidetDen siste uka har svanene opptatt oss mye, og her er mitt bidrag. I dag, eller rettere sagt i går (siden det er over midnatt) var vi igjen ute med fotoapparater. De siste dagene har det vært kaldt, og det har frosset til i Katevågen. Kun noen få svaner var å se der, resten hadde flyttet seg til Klokkersundet.  Vi fikk beundret de fine fuglene på nært hold da vi gikk ned i fjøra i Klokkersundet. Denne gangen hadde vi også med brødskalker til foring, noe de så ut til å sette pris på. De kom ganske nært da vi foret dem, men siden det var mye is innerst mot fjøresteinene, ble de ikke altfor nærgående. Nært nok til å få en del brukbare bilder og litt film var de heldigvis. Da det ble slutt på maten, trakk de seg tilbake i samlet flokk. Muligens skulle de tilbake til Katevågen? Vi får vel sjekke hvor de oppholder seg en annen dag....

Vakkert i Borgundgavlen

I fineværet i dag ble det nok en gang en liten tur i Borgundgavlen. Etter mye gråvær i det siste, var det i dag sol og fint, men kaldt. Det ble også en bitteliten filmsnutt som viser hvorfor vi stadig vender tilbake dit.

Svaner i Borgundgavlen

Svaner i Katevågen
Borgundgavlen er et sted vi besøker ofte, og i dag var vi nedom der igjen. En stor flokk svaner har for tiden tilhold i Katevågen, og de trodde tydeligvis at vi hadde mat til dem. De svømte mot oss da vi kom, men mistet etter hvert interessen siden vi ikke hadde mat å tilby. Kanskje må vi stikke en tur nedom igjen og ta med noe å fore dem med.

Vi filmet også litt fra bilvinduet med kompaktkameraet. Ingen Oscar-kandidat, men artig lell.

Fornøyd til slutt

For noen dager siden kom Arne med forslag om å endre utseende på bloggen vår.
Hmmmm, skeptisk....

Bloggen vår var da kjempefin, med tilfeldige bilder i headingen og greier. Men han fikk det selvsagt som han ville, og han hadde jammen allerede funnet en mal han syntes passet. Problemet var bare at den ikke hadde bilder øverst. Men vi satte da i gang arbeidet med å legge over alle de gamle innleggene, endre litt på farger, oversette tekster fra engelsk til norsk og ellers en del tilpasninger.

Bloggen ble bare finere og finere den, og nesten slik vi ville ha den. Vi fikk også lagt inn et bilde på toppen, men jeg ville så gjerne ha mange og at de skulle komme i tilfeldig rekkefølge! Etter litt prøving og feiling, fikk vi det jammen til! De gamle heading-bildene kunne ikke brukes, da de hadde feil størrelse. I helga har vi derfor dykket ned i foto-arkivet vårt og funnet mange som vi har tilpasset. Vi fikk jo i samme slengen gjenoppleve mange av turene våre, så det tok sin tid. Bildene er stort sett fra våre MC-turer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia.
Foreløpig er ny-bloggen ferdig tilpasset, og den gamle er helt glemt.

Nytt utseende på bloggen

Gamlebloggen
Vi har de siste kveldene jobbet med å oppdatere bloggen vår til en nyere og bedre versjon av Pivot, mer presist Pivotx. Dette er et mer moderne verktøy med flere muligheter enn den versjonen vi brukte tidligere. Endringen har også medført et nytt utseende på bloggen, og vi håper at de fleste synes at det er til det bedre. Nå er det bare opp til oss selv å fylle på med mer svadaprat, så kanskje blir det bra etter hvert.