Bokdatabasen på plass

Endelig! Etter flere ukers jobbing er vår nye bokdatabase på plass. Alle bøkene som tidligere var registrert i Excel, har vi nå lagt inn på nytt. Det er bortimot 1.000 bøker som er registrert med tittel, forfatter, år for utgivelse og forlag. De aller fleste er også skannet. Det som nå gjenstår er å skrive bokomtaler, skrive om forfatterne, skanne bilder av forfattere og selvfølgelig skanne resten av bøkene. I tillegg har vi noen hundre bøker som ligger og venter på å bli registrert...... Mye jobb ja, men morsomt!
Den gamle boklista er nå fjernet og den nye finner du under Bøker i menyen på hovedsida. Der kan du søke på for eksempel boktittel eller forfatter. Vi har også lagt en del av bøkene i kategorier, men de fleste er så langt uspesifisert. Enda mer jobb....

Klargjøring

Klargjøring Sjekk av dekktrykkI morgen er det klart for første hjemmekamp i Tippeligaen, og da håper vi det lar seg gjøre å kjøre motorsykkel til stadion.  Derfor ble TDMen i dag gjort klar til å brukes for første gang i år, bl.a. måtte olje og lufttrykk kontrolleres. Dekkene hadde mistet litt av trykket i løpet av vinteren, men vi har både en pålitelig trykkmåler og pumpe for å fylle på med.
Det er meget praktisk å kjøre motorsykkel til kamp, for da er vi godt kledde og fryser ikke så lett. Samtidig kan vi kjøre forbi bilkøa etter kampen og kommer dermed hjem i rimelig tid.
Vi gleder oss!

Japan

Lykkepus Vi har denne siste uka med sjokk og vantro fulgt katastrofen i Japan. Det har bare blitt verre og verre for hver dag, og det hele er fryktelig. Steffen studerer jo japansk og har bodd både i Tokyo og Akita. Vi er sjeleglad at både han og kjæresten er i Norge nå! På grunn av Steffens tilknytning til landet og at vi har lært å kjenne det litt bedre gjennom ham, har vi nok ekstra sterke følelser for landet, selv om det selvfølgelig er like ille samme hvor i verden slikt skjer. Bildet av min japanske lykkepus får symbolisere mine tanker til det flotte landet og det flotte folket.

Nytt prosjekt

bokliste Vi er ganske flinke til å lage oss arbeid her i heimen, og da gjerne arbeid foran PCen. Denne gangen er det registrering av bøker i et nytt program. De fleste bøkene er allerede registrert fra før i Excel og boklista ligger (edit: den er nå fjernet) ute på sidene våre. Det vi nå gjør, er å registrere bøkene på nytt med bilde og omtale av bøkene og forfatterne, forlag og år for utgivelse. I tillegg skal alle bøkene legges i kategorier. Vi har også en del bøker som ikke har blitt registrert tidligere, så det blir nok over tusen bøker i boklista når vi blir ferdige. Tar vi også med barnebøkene blir det maaaange. Så nå registreres det og skannes litt hver dag. Det går fremover, men det vil nok ta tid før alt er komplett. Bildet viser hvordan det kommer til å se ut.
Og når dette prosjektet er ferdig, blir det vel å registrere CDer, LPer, filmer o.s.v........