Orkan 1. juledag

Opprydding etter orkanen1. juledag 2011 kommer vi til å huske en stund, ikke fordi det var jul og familieselskap, men fordi det blåste opp til orkan. Vi var som nevnt i familieselskap, og heldigvis var det mye roligere der vi var enn det tydeligvis hadde vært i nabolaget hjemme. Naboen har en veranda med glassrekkverk, og hele greia blåste ned. Mot vår eiendom har (eller hadde) de rekkverk av tre, men det forsvant også i vindkulene. Det fløy over hekken og landet på plena vår. Juleselskapet hos naboen fikk en noe brå slutt da gjestene fant det best å reise derfra....
Det forsvant også noen taksteiner både hos flere av naboene og hos oss, men heldigvis uten at de forårsaket store skader. Dagen derpå var det tid for å se på skadene i dagslys, og det var klart at store krefter hadde vært i sving. Vi slapp likevel billigere unna enn mange andre, det så vi på nyhetene i dag. Vi har laget en liten video som viser litt av orkanens herjinger i nabolaget.

Glatt!

GlattFor første gang måtte vi sist mandag gi opp å kjøre opp bakken da vi skulle på jobb om morgenen. Vi har nye dekk, men de er piggfrie, og det egnet seg ikke på det føret som var. Det fantes ikke feste, selv om vi prøvde å la hjulene på venstre side følge kanten av veien med litt snø. Det ble stopp midt i bakken på begge forsøkene, og det var like før at bilen slo seg på tvers. Heldigvis klarte vi å rygge ned igjen, og det var bare å gi opp og heller vente til kommunen kom og strødde.
En student i nabolaget prøvde seg på å kjøre opp motsatt vei, og vi hørte hvordan han spant. Nå kjører vel også han piggfritt, for det kunne ikke være mange pigger igjen etterpå. Etter en god stund kom der endelig en traktor og strødde, og da var det ikke noe problem å komme opp.