Forbedringer i byen

Arbeid på rådhusetNy kaiByens rådhus har aldri vært pent. Nå trengte det oppussing, og arbeid pågår både på høyblokka og lavblokka. Pent kan en vel ikke si det blir nå heller, men i alle fall bedre enn det var.
Helt ny kai er også under bygging på byens sørside. Det er en stor kai og er nok nødvendig for å ta imot de mange cruiseskipene som besøker den fine byen vår. Et imponerende arbeid blir utført der, store betongelementer blir støpt på Flatholmen og fraktet dit på lekter. Der blir de heist på plass av en kjempestor flytekran. Været har innimellom ikke vist seg fra sin beste side, så arbeidet forsinkes nok litt av den grunn.

Jubileum

BokjubileumStort jubileum her i huset i dag! Bok nummer 1.000 er registrert i den nye bokdatabasen. Boken som tilfeldigvis fikk denne æren, har tittelen "Miraklene i Santo Fico" av Dennis L. Smith. Det er en roman hvor handlingen foregår i en liten landsby i Italia. En ny motorvei legges utenom deres beskjedne avkrok, og ingen busser bringer turister dit lenger. Innbyggerne iscenesetter da et hellig mysterium og mirakel i den lokale kirken. Boken høres morsom ut, så jeg gleder meg til å ta fatt på den!

Blomstring

OrkidéDenne nydelige planten fikk jeg i april i fjor. Den blomstret jo av etter hvert, men nå blomstrer den jammen igjen! De siste årene har jeg fått grepet på mine orkidéer, og de blomstrer med jevne mellomrom. Dette er en annen type, men jeg tenkte den skulle få den samme behandlingen som de andre etter blomstring. Jeg hadde selvsagt et håp, men trodde egentlig ikke den ville komme tilbake så flott. Men beviset ser du her :)

Oppgradert hjemmeside

Hjemmesida vårI går fikk vi vår "nye" hjemmeside på lufta. Vi bruker Joomla, og da det kom ny versjon var det en del ting som fulgte med i kjølvannet av oppgraderingen. Ved første øyekast ser den likedan ut som tidligere, men under skallet er likevel det meste helt nytt. Det har blitt noen sene kvelder....
Bokdatabasen er den det har vært mest arbeid med. Overgangen fra "abook" til "book library" ble bedre enn det virket som til å begynne med. Vi fikk importert alle boktitlene, men resten er faktisk lagt inn på nytt, alle de 997 bøkene...... Den største forandringen her er vel at når du klikker på en bok, får du opp alle de andre bøkene i basen av samme forfatter.
Kartene vi hadde i GoogleMaps ble det også litt tull med, men det har heldigvis kommet en oppgradering som løste dette problemet. Vi har gjerne med et klikkbart kart med sporlogg på våre reisebeskrivelser, i alle fall fra de siste årene.
Bildegalleriet er oppgradert og funker fint som bare det.
Ny gjestebok har jeg også fått, Arne har beholdt sin gamle, og vi synes det er kjekt hvis du sender en hilsen :)
Etter ganske mye tilpasning er vi nå fornøyde med sida vår. Nå gjenstår det bl.a. å legge inn flere bokomtaler, legge inn bøker som ennå ikke er registrert og skanne flere bokomslag.
Velkommen til å surfe litt rundt på sidene! Og vi tar gjerne imot tilbakemeldinger!