Vikeplikt!

HellebroaPosthuskryssetKrysset Nioveien-LarsgårdsveienAltfor mange kan rett og slett ikke vikepliktsreglene, og i disse tre kryssene har jeg nesten blitt påkjørt av folk som har ment at de har hatt forkjørsrett.

På Hellebroa er det faktisk en rundkjøring med de regler som gjelder for slike, men det finnes faktisk folk som har kjørt der i mange år og trodd at det gjelder vanlig høyreregel! At ikke disse har blitt påkjørt skyldes i hvert fall ikke dem selv, men heller at andre har fulgt litt bedre med.

I krysset ved det gamle Posthuset er det faktisk forkjørsvei, og trafikken som kommer fra Sjøgata og svinger utover mot Rutebilstasjonen har faktisk forkjørsrett ved blinkende gult lys. Likevel ser vi til stadighet at trafikk fra Korsegata presser seg frem, selv om det står skilt med vikeplikt like ved trafikklyset. Dette gjelder selvsagt bare når trafikklyset er ute av drift, men det skapes mange trafikkfarlige situasjoner av folk som ikke følger med.

Det tredje krysset er der Nioveien og Larsgårdsveien møtes, hvor det er vanlig høyreregel. Likevel tror mange at de har forkjørsrett når de kommer innover Larsgårdsveien. Jeg ble så forb....... en gang at jeg svingte inn til butikken og spurte en dame om hun hadde tenkt å kjøre på meg. Jeg spurte hvorfor hun ikke stoppet, og hun svarte at hun hadde for stor fart! Tenk det, for stor fart til å overholde vikeplikten!

Man kan saktens lure på hvordan mange har fått sertifikat og hvordan de har klart å beholde det med så grove feil.

Jeg blir også stadig forundret over hvor få som blir tatt for å bruke håndholdte mobiltelefoner når de kjører, for det ser vi mye av! Jeg har lest at det er like farlig som å kjøre med promille, men straffen er totalt ulik. Man burde på lik linje med promillekjøring få førerkortet inndradd, så enkelt burde det være, og det hadde blitt fort slutt på det.

Nevnte jeg manglende bruk av blinklys?

Endelig finevær!

SjøholtDenne høsten og sommeren har vært preget av én ting, regn! Da var det mer enn velkomment med en søndag med sol og endelig en anledning til å ta en liten motorsykkeltur. Riktignok var ikke temperaturen i skyggen høyere enn 10-12 grader,  men i sola var det bra. Det ble ikke noen lang tur, men strandområdet litt bortenfor "sentrum" på Sjøholt er flott.