Skulpturer og sånn

Rusten skarvSkarv i motlysI Ålesund finnes det utrolig mange statuer, minnesmerker og byster. Så langt har vi funnet ut at det er over 50 av dem, og da har vi sikkert ikke talt med alt. Jeg har veldig lyst til å ta bilde av dem alle, så det får være et langsiktig mål. I dag valgte jeg å ta bilde av 'Maritim figurasjon' som står ved skolen på Volsdalsberga. Da vi kom dit, oppdaget vi at også 'Anker' var plassert der. På nettsidene til Ålesund kommune står det at 'Anker' står ved Volsdalen skole, men begge disse står altså ved Ålesund videregående skole, avd. Volsdalsberga. Bildene legges ut etter hvert på fotobloggen.
På kjøpet fikk jeg også bilder av to rustne skarver, de tar jeg med her.

Brukket stilk

Blomstring tross brukket stilkNesten helt avI dag måtte jeg skynde meg å ta bilde av min hardføre orkidé før den avblomstrer helt. Da den sto i knopp oppdaget jeg at stilken var brukket nesten helt av, men tenkte at den bare skulle få stå i fred. Jeg hadde egentlig aldri forventet at den skulle blomstre. Nå har den likevel blomstret en stund, og det er for meg helt ubegripelig at den får nok næring til det når stilken så vidt henger sammen. Fin er den også!

Syklistbølle!

Tulen syklistVi var ute og kjørte en liten tur med bil etter at det begynte å mørkne i dag, og ved Borgundbroa kom en syklist i full fart over gangfeltet. Han visste sikkert ikke at det ikke var tillatt, for han plikter å gå av sykkelen og trille den over veien. Jeg fløytet selvfølgelig, og vi kunne høre hvordan han brukte seg. Dette var en voksen mann som burde lære trafikkreglene før han beveger seg ute i trafikken til fare for seg selv og andre.

Ny fotoutfordring

BrosundetArbeiderenHellebroaFor å tvinge oss selv til å ta flere bilder til fotobloggen, må vi til med en ny fotoutfordring. Lisbeth skal den nærmeste uka prøve å ta bilder hver dag med Pancake-objektivet sitt. Arne skal samtidig kun bruke Zuiko Digital 14-42 mm. I dag var vi i byen en tur og tok bilder i området rundt Brosundet, slik at det både blir innlegg her og nye bilder på fotobloggen. Vi blandet oss med de mange turistene, for byen hadde anløp av et av årets siste turistskip.

Bokloppemarked

LopperI dag har vi vært på bokloppemarked på Tørla Grendahus. For bokelskere er det deilig å komme inn i et rom med bord som er fulle av kasser med bøker. Når en så kan plukke innbundne bøker til 10 kroner stykket, da er det ikke lett å styre seg. Jeg klarte å gi meg på 10, det ble to romaner og åtte krimromaner. Det viste seg at jeg hadde den ene da jeg kom hjem, så da får det bli noen andre som får glede av den. Men med ni bøker som ligger og venter på meg, er jeg veldig fornøyd!
Det er ikke umulig at vi tar turen til Tørla igjen i oktober, da skal de selge diverse annet fikk vi vite. Fikk med meg at det var lefser og keramikk som skulle selges og at en lokal forfatter skulle være der, men det var nok andre ting også.
Vi kan sikkert finne noe spennende da også!