Trollstigen

Trollstigen
I dag har det vært et aldeles strålende vær, og hva var vel da mer naturlig enn å dra på motorsykkeltur? Etter litt diskusjon ble vi enige om at en tur over Trollstigen var et passende mål, og derfor dro vi avgårde mot Åndalsnes. Nå har vi jo fått termometre på syklene, så da var det lett å følge med på temperaturen innover. På Sjøholt var det 24 grader, mens det mot Måndalen og Innfjorden bare var ca. 20. Oppover Isterdalen var det flott og en del varmere, men det blåste litt der vi stoppet ved foten av Trollstigen. Dette var første gangen vi kjørte veien etter at de la om de nederste svingene, og det har virkelig blitt flott. Det gikk greit og fint oppover, men de fleste svingene må tas i første gir, i alle fall på min sykkel. Litt før vi kom til toppen, tok vi igjen en kø med biler med en buss fremst. Det gikk utrolig tregt, men heldigvis var det ikke lange stykket.
Vel oppe måtte vi selvfølgelig stoppe og fotografere litt, men vi gadd ikke å gå bort til utsiktsplatået. Det ble bare til at vi gikk over elva og kikket nedover dalen derfra. Mens vi var der, pågikk det som kunne se ut som en redningsaksjon med helikopter og skiløpere borte i fjellsida like over stupet ned mot Isterdalen. Vi vet ikke hva som eventuelt hadde skjedd, men kanskje var det bare en øvelse?
På vei nedover mot Valldal hadde vi en fantastisk utsikt over et snødekt landskap, men det var få plasser å stoppe for å ta bilder. Derfor fikk vi heller ikke fanget de beste motivene, men i bildegalleriet vårt ligger i alle fall noen bilder fra turen. Det var mektige inntrykk vi fikk, både fra oppstigningen i Trollstigen, nedstigningen mot Valldalen og ikke minst da vi kom helt ned til den blanke fjorden. I Valldalen var det forresten over 26 grader, ikke mye å klage på det. En fantastisk flott tur på 257 km!

Kommenter innlegget

Kommentarmoderasjon er aktivert på dette nettstedet. Dette betyr at din kommentar ikke vil bli synlig før den er godkjent av en redaktør.