AaFK-spiller i VM!

Barrantes klar til innbytteBarrantes har fått en dultFrisparkJeg hadde to ønsker for kampen mellom Uruguay og Costa Rica tidligere i kveld. For det første at Costa Rica skulle vinne og for det andre at Barrantes skulle få spille. Begge ønskene ble innfridd. Costa Rica vant 3-1 og Barrantes kom inn helt på slutten av kampen. Moro! Så da ble 14. juni 2014 en historisk dag for AaFK, med en spiller i fotball-VM, og det i jubileumsåret!

Endelig oppdatering av bloggen!

På kaia i OsloI Gossmannsdorf i TysklandEtter at jeg (Arne) begynte å få både dårlig balanse og dårligere håndskrift på forsommeren i fjor, kom vi til at vi måtte avslutte motorsykkelkarrieren. Det viste seg senere at jeg hadde pådratt meg en type Parkinsons.
Alt av ferier de seneste årene var blitt brukt til motorsykkelturer i både inn- og utland, men nå var det dessverre slutt. For oss var dette den ultimate ferieformen, vi ville ikke annet. Tre ganger kjørte vi til Alpene, og det eneste vi angret på var at vi ikke hadde begynt å kjøre tidligere. TDMen ble solgt i oktober, og i januar ble også Fazeren solgt. Heldigvis hadde vi tatt vare på mange gode minner i form av bilder, film og reisebeskrivelser, så vi kan i alle fall mimre litt.

TDMen havnet hos en kar på Lauvstad, og i skrivende stund er han og et par kamerater i Alpene også. Han sendte oss melding med bilder nylig, så nå fikk vi se TDMen i Alpene igjen. Han var ganske "fersk" som MC-fører da han kjøpte sykkelen, men han er strålende fornøyd. Jeg er helt enig, han overtok en "steike god" sykkel.

Her forleden ble vi kontaktet av en som hadde sett tursidene våre, og han lurte på om vi hadde noen kart å selge. Vi hadde en eske med kart spesielt for motorsyklister, og disse kartene var plastbelagte slik at de tåler litt nedbør. Han og en venninne kom innom for å hente kartene, og samtidig var de ute etter råd og tips. Meget hyggelig å få besøk av dem. De skal snart nedover til Apene de også, og da blir det nok til at vi følger med dem hvis de er flinke til å legge ut oppdateringer.

Motorsyklister er hyggelige folk, og motorsyklene gjør at folk tar kontakt, også folk som ikke kjører sykkel selv.
Vi måtte dessverre slutte å kjøre sykkel, og selv om vi er litt misunnelige, har vi fortsatt glede av å se at andre koser seg.

OL

Therese JohaugNorge på pallenTypisk norskNå har vi hatt et par dager å komme oss på etter OL i Sotshi. Det har vært to heseblesende uker, riktig så travelt. Bortskjemte som vi er, kunne vi ønsket oss flere medaljer, men når et lite land som Norge er tredje best i verden, etter Russland og USA, må vi være stolte.
Øynene har blitt fuktige mange ganger i løpet av disse ukene, ikke minst da tre norske jenter kunne innta pallen alene. Med tre rågode jenter, tre norske flagg og nasjonalsangen, da var vi stolte da!
Nå når dette er ferdig, er det bare å glede seg til jubelsesongen for AaFK. AaFK 100 år og med tidenes lag, må dette bare bli bra!

Snipp, snapp, snute...

KaldtAvskjed med Fazerenså var dét eventyret ute....

I oktober ble Arnes TDM solgt, og i dag var det Fazeren som forlot garasja vår. Jeg kjørte for å levere den i formiddag, og som bildet viser var det kaldt, minus 0,8 grader! Det gikk egentlig veldig fint å kjøre i kulden, men det var godt å ha varmehåndtak.
Da er altså en fantastisk kjekk periode i vårt liv over. Vi har hatt utrolig mye glede av å dra på både korte og lange turer sammen. Nå får vi finne på andre morsomme ting å gjøre.
Og begge syklene har gått til hyggelige mennesker, så vi er sikre på at syklene blir tatt godt vare på og gir de nye eierne masse glede.

Ny telefon med "hele slekta" på

Samsung Galaxy S2 Plus og Nokia C2Families på telefonenFamilies på telefonenDet er litt forskjell på skjermstørrelsen på en Nokia C2 og en Samsung Galaxy S2 Plus. Sistnevnte har vi lagt inn hele slektsdatabasen på, omtrent slik vi har det i Legacy. Vi har brukt programmet Families, som samarbeider godt med Legacy. Vi bruker det riktignok bare til visning og oppslag, men det er fullt mulig å oppdatere på telefonen og synkronisere tilbake til Legacy.
Fordelen med en slik løsning, er at vi alltid har "hele slekta" i lomma.

Batterilader og ekstra batteri

Pakke i postenLitt av innholdet i pakkenFor en tid tilbake kjøpte vi et Sony RX100 kompaktkamera, og jammen må vi si at dette lille vidunderet imponerer! Aldri før har vi kunnet ta så bra bilder i dårlig lys, og det leverer også godt når forholdene er gode.
Imidlertid har det vært én ting som har irritert oss. Det har bare vært mulig å lade batteriet mens det har stått i kameraet, og det har betydd at vi ikke kunne bruke kameraet mens ladingen pågikk. Løsningen var å bestille en separat lader og et ekstra batteri, og i dag ble dette hentet på Posten. Nå kan kameraet brukes hele tiden uten at vi må vente til ladingen er ferdig. Det kan jo hende vi vil ta bilder da også....

Sony RX100

Utpakking av Sony RX100Sony RX100Vi har kjøpt oss enda et fotoapparat, som om vi ikke hadde nok fra før.
For ikke så lenge siden solgte jeg motorsykkelen min, og da ble litt "trøstehandling" på nettet om kvelden. Ikke mange dagene etterpå var et Sony RX100 i hus, og jeg må si at dette er et kamera som imponerer! I dårlig lys innendørs tar det bilder som kan konkurrere med flere speilreflekskameraer, slett ikke dårlig for et kompaktkamera.
Lisbeth er litt misunnelig, og stadig vekk "tar" hun kameraet når hun vil prøve noe. Jeg tror at det fort kan bli enda et nytt kamera her i huset om ikke så lenge. Kanskje hun får seg en overraskelse.....

Skulpturer og sånn

Rusten skarvSkarv i motlysI Ålesund finnes det utrolig mange statuer, minnesmerker og byster. Så langt har vi funnet ut at det er over 50 av dem, og da har vi sikkert ikke talt med alt. Jeg har veldig lyst til å ta bilde av dem alle, så det får være et langsiktig mål. I dag valgte jeg å ta bilde av 'Maritim figurasjon' som står ved skolen på Volsdalsberga. Da vi kom dit, oppdaget vi at også 'Anker' var plassert der. På nettsidene til Ålesund kommune står det at 'Anker' står ved Volsdalen skole, men begge disse står altså ved Ålesund videregående skole, avd. Volsdalsberga. Bildene legges ut etter hvert på fotobloggen.
På kjøpet fikk jeg også bilder av to rustne skarver, de tar jeg med her.