Bytt:  Gå til:
22.05.2016 kl 15:00 Aspmyra Stadion Tilskuere: 7513
Bodø/Glimt
0 - 1
Aalesund
Dommer: Espen Eskås Tippeliga-kamp

Målscorer
Ingen Oddbjørn Lie (8)
Startoppstilling
25 Hannes Thor Halldorsson
3 Emil Jonassen
4 Martin Bjørnbak
18 Brede Mathias Moe
21 Daniel Edvardsen
5 Thomas Jacobsen
6 Anders Karlsen
8 Henrik Luggenes Furebotn
7 Fitim Azemi
11 Milan Jevtovic
30 Trond Olsen
Andreas Lie
Mikkel Kirkeskov
Oddbjørn Lie
Adam Örn Arnarson
Edvard Skagestad
John Arne Riise
Fredrik Carlsen
Aron Thrandarson
Vebjørn Hoff
Franck Boli
Edwin Gyasi
Innbyttere
1 Simon Thomas
9 Martin Wiig
14 Ulrik Saltnes
17 Mathias Antonsen Normann
24 Fredrik Andre Bjørkan
27 Patrick Berg
31 Jens Petter Hauge
Lars Cramer
Daníel Leó Grétarsson
Tero Mäntylä
Marlon Matheus da Silva
Jørgen Hatlehol
Sondre Brunstad Fet
Bytter
Fredrik Andre Bjørkan for Jonassen (46)
Mathias Antonsen Normann for Edvardsen (67)
Martin Wiig for Karlsen (74)
Marlon Matheus da Silva -> Edwin Gyasi (65)
Daníel Leó Grétarsson -> Fredrik Carlsen (74)
Marlon Matheus da Silva -> Aron Thrandarson (81)
Gule kort
Brede Mathias Moe (90) Adam Örn Arnarson (31)
Vebjørn Hoff (85)
Røde kort
Ingen Adam Örn Arnarson (90)
Kampreferat
Fra AaFKs hjemmeside:

Første borteseier i boks
22.05.2016 - 17:58 ( Sist oppdatert i dag - 18:24 ) - Herman Ekeberg
Oddbjørn Lies første seriemål sørget for årets første borteseier

Et hardtkjempende AaFK dro iland alle poengene på Aspmyra og spolerte byens 200-årsfeiring. Oddbjørn Lie scoret kampens eneste mål. Hans første seriemål i tangotrøya!

AaFK satset høyt og hardt fra start og satte hjemmelaget under press umiddelbart. Franck Boli fikk en stor mulighet før 5 minutter var gått, men skuddet fra 6 meter ble blokkert og klarert.

Glimt fikk også en stor sjanse innledningsvis. På et innlegg fra høyre kom Trond Olsen først på ballen foran mål, men fra tre meter endte forsøket over mål.

AaFK fikk uttelling for sitt mot og høye press og etter 8 minutter satt 0-1. John Arne Riise slo et frispark inn i boksen der flere AaFK-spillere jobbet godt. Ballen endte til slutt hos Oddbjørn Lie som banket til med høyrefoten fra 7 meter. Ballen føk mellom beina på Glimt-keeper Hannes Halldorson og inn i nettmaskene. Oddbjørn første scoring i seriekamp. Fra før har han en scoring i cupen mot Florø og i en treningskamp mot LSK på Kråmyra i 2004.

AaFK fortsatte å ligge samlet og godt defensivt og fremover fikk spesielt Edwin Gyasi boltre seg på høyresiden. Nedelenderen hadde mange gode involveringer og kjørte rundt med venstrebacken til Glimt. Etter 20 minutter serverte han Boli på en kontring, men Bolis avslutning ble mesterlig reddet av Glimt-keeperen.

Like før var Martin Bjørnbak nær på en heading etter corner, men Andreas Lie var på plass og reddet. Returen satt Bjørnbak i nettveggen.

23 minutter var godt da Gyasi hælsparket fri Adam Arnason på overlap. Hans innlegg fant Boli, men skuddet endte høyt over.

Gyasi fikk selv en stor mulighet etter 25 minutter, da han dro seg innover i feltet. Avslutninga skrudde han derimot like utenfor bortre stang.

Hjemmelaget slapp også til offensivt og spesielt på overganger, men anført av brødrene Lie ble de fleste ballene rensket unna. I den andre enden burde det stått 0-2 etter 38 minutter. På en glimrende kontring spilte Frank fri Edwin foran mål, men avslutninga fra god pisisjon endte over mål.

Holdt unna til tre poeng
I starten av 2. omgang var det hjemmelaget som tok tak i kampen og var nær ved å skape store sjanser. AaFK fikk noen gode overgangsmuligheter, men ble unøyaktige i sistefasen.

Selv om Glimt hadde ballen mest, og til tider slapp for lett til over hele banen, klarte de ikke å skape de helt store sjansene. Det var Frank som fikk den aller største etter 83 minutter. Han var råsterk i duell med Bjørnbak og kom alene med keeper, men keeperen leste og reddet lobbforsøket. Returen plukket Frank, men ballen endte over dødlinja.

Bare to minutter seinere var AaFK nær ved å punktere kampen igjen. John Arne Riise kom seg fri på venstresiden, kikket opp og fant Marlinho i boksen. Han bommet på første forsøk, prøvde igjen, men ble holdt igjen av Henrik Furbotn. Det skulle vært straffespark, men dommeren lot spillet gå videre.

En ellers god dommer gjorde dessverre to feilvurderinger som ga Adam to gule. Det andre kom tre minutter på overtid.

I hektiske sluttminutter klarte laget å holde hodet kaldt og jobbe inn årets første trepoenger på bortebane!
Powered by tplSoccerStats
All statistikk utarbeidet av Arnes Fotballweb