Bytt:  Gå til:
29.05.2016 kl 20:00 Color Line Stadion Tilskuere: 6121
Aalesund
2 - 2
Vålerenga
Dommer: Tom Harald Hagen Tippeliga-kamp

Målscorer
Edwin Gyasi (12)
Edwin Gyasi (83)
Elias Mar Omarsson (71)
Kjetil Wæhler (88)
Startoppstilling
Andreas Lie
Mikkel Kirkeskov
Oddbjørn Lie
Bjørn Helge Riise
Edvard Skagestad
John Arne Riise
Peter Orry Larsen
Aron Thrandarson
Vebjørn Hoff
Franck Boli
Edwin Gyasi
30 Aslak Falch
4 Jonatan Tollås Nation
5 Robert Lundstrøm
6 Simon Andreas Larsen
24 Kjetil Wæhler
10 Ghayas Zahid
14 Herman Sørby Stengel
19 Christian Grindheim
22 Elias Mar Omarsson
23 Sander Berge
26 Deshorn Dwayne Brown
Innbyttere
Lars Cramer
Daníel Leó Grétarsson
Tero Mäntylä
Fredrik Carlsen
Marlon Matheus da Silva
Sondre Brunstad Fet
Mustafa Abdellaoue
1 Robert Marcus Sandberg
8 Jesper Arvidsson
16 Vajebah Sakor
18 Rino Falk Larsen
21 Simen Kristiansen Juklerød
33 Anders Emil Nedrebø
Bytter
Daníel Leó Grétarsson for Oddbjørn Lie (46)
Mustafa Abdellaoue for Aron Thrandarson (62)
Fredrik Carlsen for Bjørn Helge Riise (66)
Vajebah Sakor for Zahid (90)
Gule kort
Ingen. Sander Berge (38)
Røde kort
Ingen. Ingen
Kampreferat
Fra AaFKs hjemmeside:

Ett poeng mot Vålerenga
29.05.2016 - 23:06 ( Sist oppdatert i går - 23:11 ) - Herman Ekeberg
Ledet to ganger, men måtte ta til takke med ett poeng

Det endte til slutt 2-2 mot Vålerenga, i en kamp der Edwin Gyasi gjorde sine første mål for klubben på ustøkt vis.

Kampen startet veldig passivt fra AaFKs side, og det var Vålerenga som styrte kampen, omtrent fra ende til annen. AaFK kom sjelden opp i noe godt press, og vant ballen sjelden i gunstige posisjoner for å kontre.

Dermed ble det mye spill mot ett mål og Vålerenga var nær scoring etter fem minutter, da Ghayas Zahid slapp til fra 10 meter, men Peter Orry Larsen reddet på streken.

Kampen fortsatte i det samme sporet, men det var AaFK som tok ledelsen, og for en debutscoring av Edwin Gyasi. John Arne Riise så at borteforsvaret sov og tok et frispark kjapt til Edwin, som kunne gjøre det han liker best - å utfordre forsvarer. Det gjorde han med bravur, da han gikk innover og skrudde ballen vakkert i motsatt hjørne fra om lag 20 meter.

Utover i omgangen var det ikke like stort trøkk mot AaFK-forsvaret, men Enga og Zahid var nær utligning etter 24 minutter. Skuddet fra Zahid tok Andreas Lie seg greit av.

Etter 27 minutter spilte AaFK seg til en god sjanse. Oddbjørn Lie stakk flott fram til Mikkel Kirkeskov, som så Franck Boli inne i feltet, men han ble blokkert i god posisjon. Det var innledningen på den beste perioden for AaFK i 1. omgang. 32 minutter var gått, da John Arne Riise fyrte av, men skuddet ble blokkert.

Riise skulle få sjansen igjen, da AaFK fikk indirekte frispark fra 8 meter, etter at Aslak Falch plukket opp ballen fra Jonatan Tollås Nation. Skuddet var brennhardt, men ballen gikk i ei VIF-skinke og til corner.

Gyasi igjen
2. omgangen åpnet også passivt fra AaFKs side, og VIF fikk trille ball, men bortelaget skapte ikke all verden i innledningen. Det var AaFK som var nær etter 52 minutter. Aron Thrandarson raidet helt til linja og la skrått ut i feltet, men Tollås Nation brøt foran Franck Boli.

Selv om Vålerenga ikke skapte så mye, var det ikke ufortjent at utligningen kom. Simon Larsen gjorde et godt forarbeid og fikk avsluttet fra 13 meter. Skuddet måtte Andreas gi retur på, og på den var Elias Mar Omarsson først og pirket ballen i mål fra 2 meter.

Bare minuttet etterpå var det AaFKs tur. Daniel Gretarsson brøt flott ved midtbanen og spilte fram til Mos. Han dundret til på halvspretten fra god posisjon, men skuddet gikk like til side for mål. Nå var det endelig litt fyr i AaFK-teltet og Franck fikk en stor sjanse til å ordne ledelse bare minuttet etter. Han dro seg fint forbi Tollås Nation inne i feltet, men skruddet ballen til side for mål.

Etter 75 minutter var Vålerenga uhyre nær ledelse. Deshorn Brown fikk motta ballen ved bakre stolpe, legge til rette og banke læret undersiden av tverrliggeren. Heldigvis for AaFK spratt den ut.

Minuttet etter fikk Peter Orry Larsen godt treff fra 20 meter. Skuddet gikk like utenfor krysset.

Selv om det var Vålerenga som styrte både ball og intensitet, var det likevel momenter som indikerte at det kunne bli farlig på kontring, og det ble det etter 82 minutter. Frank startet angrepet fra egen halvdel og endte i duell med en VIF-spiller, som sendte ballen videre til Edwin. Han tok raskeste vei mot mål og satte kula opp i nettaket til 2-1. Assistentdommeren løftet plutselig flagget, da Edwin avsluttet, men hoveddommer ga beskjed at ingen ting var galt og godkjente målet.

Det ble et kjør mot AaFK-forsvaret, men ballen ble stort sett klarert fra farlig sone. Helt til det sto 88 minutter på kampuret. Et innlegg fra Robert Lundstrøm traff panneprasken på Kjetil Wæhler, som headet i mål fra 11 meter.

Noe særlig mer skjedde ikke etter scoringen og dermed ble det ett poeng til hver.
Powered by tplSoccerStats
All statistikk utarbeidet av Arnes Fotballweb