Ettersom jeg nå har kjøpt meg en TDM 900, har listen over tidligere sykler økt fra en til to!

Min andre sykkel:

Dette var en Yamaha XVS 1100 Dragstar 1999-modell som ble innkjøpt i 2001. Da hadde den gått bare 2.060 km. og var for ny å regne.

Allerede den gang hadde den følgende ekstrautstyr:
Motorvernbøyler
Sissybar
Bagasjebrett
Krauser sidevesker av lær
Vindskjerm
Ekstralys

Siden 2001 har sykkelen fått en god del flere km. på telleren, den har blitt flittig brukt til daglig jobbpendling i sommerhalvåret samt turer i inn- og utland. Som langtursykkel er den selvsagt ikke ideell, det er jo en cruiser som i hovedsak er ment for, ja, nettopp cruising i moderate hastigheter. Likevel fungerer den greit på langtur, flere ganger har jeg kjørt etapper på over 50 mil med den. For de virkelige langkjørerne er nok ikke det så langt, men fruen og jeg liker å ta det med ro og stoppe ofte.

Sykkelen er utstyrt med en V-twin på 62 hk., noe som gir den et bra bunndrag og en OK aksellerasjon. En av de store fordelene med denne sykkelen er etter min mening at den har kardangdrift. Det er et system som er bortimot vedlikeholdsfritt, og så slipper man å tenke på kjedesmøring når man er på tur. Den kan godt brukes på motorvei, men hastigheter på over 115-120 km/t. blir fort slitsomt. Til en cruiser å være, er kjøreegenskapene overraskende bra, også på svingete vei.
Hvis man først liker customsykler, synes jeg ikke det er mye negativt å finne ved denne sykkelen. Det som plaget meg mest, var sittestillingen på langtur. Setet har nærmest en bøtteform, så det er små muligheter for å bytte sittestilling.

Jeg hadde aldri noen problemer med sykkelen, men så har jeg også vært nøye med å følge serviceintervallene. Våren 2004 fikk jeg satt på nye dekk, da hadde originaldekkene rullet ca. 19.000 km. Det er faktisk ganske så langt på en motorsykkel.
All service har blitt utført av AMS i Ålesund, hvor jeg også kjøpte sykkelen. Der har vi fått utmerket service helt fra første dag vi troppet opp i butikken.

Alt i alt var jeg meget godt fornøyd med denne sykkelen. Nå er den byttet ut med en TDM som du kan lese litt om under MC-side -> Sykkelen min.

Min første sykkel:

Før jeg tok lappen for tung MC kjørte jeg lettsykkel.
Det var en Yamaha Dragstar XVS125, en nydelig sykkel som mange trodde var en tung MC. Jeg tøffet rundt på den en stund før jeg kjøpte sykkelen ovenfor.

   
© ALLROUNDER