14. - 15. august 2001
2-dagers tur Ålesund - Geiranger - Lom - Otta - Dombås - Åndalsnes - Ålesund (ca. 520 km)

Etter at vi hadde vært på Kreta, fikk vi også tatt oss en tur på MCen min. Vi bestemte oss om morgenen for å dra, selv om været var noe usikkert. Det ble faktisk oppholdsvær hele den første dagen. Vi hadde flere stopp underveis, det er jo litt av vitsen når man er ute på tur.

I Geiranger tok vi en lengre pause med en matbit i tillegg til å se på den vakre naturen og alle turistene fra turistskipene. I sommersesongen tar også Hurtigruta en avstikker til Geiranger, og den var innom akkurat da vi var der. Vi stoppet også for å se på utsikten fra Flydalsjuvet.

Etter en fin tur opp på høyfjellet kom vi til Langevatnet, hvor rv. 63 løper sammen med rv. 15 fra Stryn. Fin vei og 90-sone... Omtrent midtveis mellom Grotli og Lom stoppet vi for en kaffekopp på Dønfoss, hvor det var en kjempeflott campingplass, der de hadde demmet opp elva og laget et oppvarmet svømmebasseng med berget som en del av bassenget. Stilig! Vi mente at dette måtte være en fin plass å overnatte en eller annen gang.

Ut på ettermiddagen kom vi til Lom, hvor vi overnattet på Fossheim Turisthotell. Det er der Arne Brimi er kjøkkensjef, og jeg skal si at Brimi-menyen smakte! Været var såpass bra at vi kunne nyte noen kalde i hagen til hotellet.

Dagen etter kjørte vi videre ned dalen til Otta, hvor vi tok av mot Dombås med retning hjemover.

Det var fint kjørevær helt til vi kom ned i Romsdalen, der møtte vi regnet. 15-16 våte mil seinere var vi hjemme; da var det godt å komme i hus.....

   
© ALLROUNDER